Askungen

1950 kom Disneys numera klassiska tolkning av Charles Perraults saga om Askungen - flickan som växer upp tillsammans med sin elaka styvmor och hennes två döttrar. Hennes dröm är att kunna komma långt bort från sina plågoandar. Så när kungliga inbjudningar till en bal på slottet sänds ut till alla unga flickor i kungariket, ser Askungen sin chans att åtminstone för en kväll glömma sin hårda tillvaro. Och hennes styvmor ger sitt tillstånd, förutsatt att Askungen har några lämpliga kläder att gå på bal i. Men allt jobb de kräver att hon ska utföra gör att hon inte har någon tid att göra i ordning en vacker klänning.

Askungens vänner, bland andra de båda mössen Jack och Gus, gör allt de kan för att hennes dröm ska gå i uppfyllelse. Men hindras i sina försök av katten Lucifer och de båda styvsystrarnas avsky mot Askungen. Men Askungens gudmor i skepnad av en god fé, hjälper Askungen att få sin klänning och ett lämpligt ekipage för att ta sig till den kungliga balen.


Kommentarer
Jag heter Plupp

Tonåringens obstinata beteende o alla jävla skumma ifrågasättande av "auktoriteters" (se vuxna)mandat, förklaras med att när livet var på riktigt i grottan så skulle vi absolut undvika inavel, därav utanförskapet, sätter inte DET perspektiv på tillvaron och känsloyttringar. Comprende ? Leu pop gan mai Kompis...Lucky "Luppe" Luke

2008-05-17 @ 08:38:09

Kommentera med varma och kärleksfulla ord

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

e-mail? (publiceras ej)

Blogg?

Vad vill du ha sagt?

Trackback
RSS 2.0